Vandaag

zwaar onweer
19°
Weerbericht
12° / 19° - 2 / 4 N

(ONWEERS)BUIEN

Vanmiddag is er af en toe zon en in de loop van de middag ontstaan er verspreid over de regio enkele stevige regen- of onweersbuien. Hierbij bestaat kans op veel regen en hagel. De middagtemperatuur varieert van 17 graden aan zee tot 20 graden dieper landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richting.

Vanavond is er eerst nog kans op een regen- of onweersbui, maar al snel wordt het overal droog en laat de zon zich nog zien. De zon gaat onder om 21:37 uur. Vannacht is het rustig weer en kan zich plaatselijk mist vormen, met de grootste kans op mist voor de Zuid-Hollandse Eilanden. De temperatuur daalt naar ongeveer 12 graden.

Morgen begint de dag plaatselijk met mist. Verder zijn er perioden met zon en blijft het droog. In de loop van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en in de namiddag en avond wordt het kletsnat met stevige regen- en onweersbuien, waarbij er veel regen kan vallen. Met de buien die vandaag worden verwacht, kan er tot morgenavond lokaal tientallen millimeters neerslag vallen. De maximumtemperatuur komt uit op 24 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind, maar tegen het eind van de middag komt de wind uit het noorden. 

DE VOORUITZICHTEN

In de nacht naar woensdag en woensdagochtend veel regen. Pas aan het eind van de dag komt de zon af en toe tevoorschijn. In de middag stokt het kwik bij 18 graden. De dagen daarna zien we een mengelmoes van zon en bewolking en nog steeds is er geen sprake van stabiel weer. De kans op een enkele bui blijft aanwezig. In de middag loopt de temperatuur op naar 18 of 19 graden. Vanaf vrijdag wordt het iets warmer met op zaterdag een temperatuur van 21 graden. 

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT:

Tussen 21 en 31 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.

Ed Aldus | Maandag 20 mei

Komende dagen

  • Neerslag
  • Wind
  • Di
    zwaar onweer
    19° 12°
    80%
    2  /  4  N
  • Wo
    zwaar onweer
    24° 12°
    60%
    2  /  3  O
  • Do
    motregen
    18° 15°
    90%
    3  /  4  ZW
  • Vr
    half bewolkt
    19° 13°
    50%
    3  /  4  ZW
  • Za
    half bewolkt
    20° 11°
    30%
    2  /  4  ZW
  • Zo
    half bewolkt
    20° 11°
    50%
    2  /  3  W
Weerpraatje