Weer

motregen
18°
Vandaag
11° / 18° - 2 / 3 WNW
Vanmiddag en vanavond langdurig regen en buien met onweer; meeste regen in het zuidelijke deel van Zuid-Limburg

Vanmiddag blijft het in het Noord- en Midden-Limburg nog geruime tijd, op een bui na, droog. Er is veel bewolking en soms laat de zon zich zien. In het noorden van de provincie wordt het nog 19 en lokaal 20 graden, tegenover maxima van 15 à 16 graden hogerop in Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg blijft het bewolkt en er komen langdurige perioden met regen, later in de middag en avond ook noordelijker in Limburg. Vooral in Zuid-Limburg zijn ook buien met onweer mogelijk. De meeste regen, meer dan 30 mm, wordt berekend voor het uiterste zuiden van Zuid-Limburg en zuidelijker met kans op wateroverlast. Er staat een matige wind, 3 Beaufort, uit W tot NW. 
Later op de avond wordt het droog bij circa 14 graden en kans op mistbanken.

Morgen

In de nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden. Het blijft, op een bui na, droog en bij een zwakke wind uit W tot NW ontstaan mistbanken, hier en daar dichte mist. Het koelt af tot 11 à 12 graden.
Na het oplossen van het ochtendgrijs wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, waarbij het in de middag maximaal 21 à 22 graden wordt en hogerop in Zuid-Limburg 19 à 20 graden. Zaterdagochtend is het zo goed als droog, waarna er in de loop van de middag en in het begin van de avond tijdelijk enkele lokale regen- of onweersbuien te verwachten zijn. Het waait zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit ZW tot W.

Verdere vooruitzichten 

Tijdens de beide pinksterdagen is het wisselend bewolkt met stapelwolken en opklaringen. Vooral op zondag vallen er enkele buien, mogelijk met onweer, en op pinkstermaandag blijft het vrijwel overal in de provincie droog bij weinig wind. Tijdens zonnige perioden wordt het tijdens Pinksteren tijdens de middagen warm met maxima van 22 à 23 graden.
Dinsdag kan het tijdens zonnige perioden 24 graden worden en in de loop van de dag komen er buien met kans op onweer. Er is weinig wind.
Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig met buien en tijdens opklaringen wordt het ruim 20 graden bij meer wind uit het westen.

Weersverwachting

  • Neerslag
  • Wind
  • Zon
  • Vr
    motregen
    18° 11°
    90%
    2  /  3  WNW
    1 u
  • Za
    motregen
    22° 11°
    80%
    2  /  3  WZW
    2 u
  • Zo
    koude motregen
    22° 10°
    60%
    2  /  3  NW
    5 u
  • Ma
    half bewolkt
    23°
    30%
    2  /  3  NNO
    8 u
  • Di
    zwaar onweer
    24°
    70%
    2  /  3  N
    6 u

Het weerbericht wordt verzorgd door Meteo Limburg.